Lånke

Hjembygda vår, Lånke, ligger sør i Stjørdal kommune. Trondheim Lufthavn Værnes ligger på den nordlige bredden av Stjørdalselva, bygda Lånke ligger på sørsida. Bygdas sentrum – skjønt sentrum: den ligger i det nordvestre hjørnet av bygda – heter Hell. Alle dere som tror dere har vært i eller på Hell etter å ha overnattet på Rica Hell Hotell, eller shoppet på Hellsenteret, har altså blitt grundig lurt: Feil side av elva! Hell ligger på sørsida, du har vært på Sandfærhus… ;o)

Bygda har omlag 3000 innbyggere, mye takket være det schvære boligfeltet Geving og de mindre; Reppa, Nord-Dyva, Bjørgmyran og Hell. Bygda er ellers preget av jordbruk. Lånke skole er en 1.-7.skole, deretter drar Lånkes unger til Stjørdal sentrum for å gå på Halsen Ungdomsskole. Lånke har en Prixbutikk, en Hydrostasjon med post i butikk, sementvareprodusenten Contiga,  to masseuttak som knuser bygda til singel, Franzefoss og Lauvåsen Pukk, asfaltverk, samt området Frigården – som huser både søppelfylling, motorsenter og skiløyper. Det finnes også flere mindre bedrifter og foretak i bygda.

Den vesle nabobygda Elvran i sør har en sterk egen identitet, men hørte sammen med Lånke da Lånke ennå var egen kommune, og vi deler bl.a mange av de samme fritidstilbudene som korps, idrettslag osv. med dem. De har sin egen, fådelte 1.-7.skole. I øst heter nabogrenda Øfsti. Vest i bygda går fylkesgrensa mellom Nord- og Sør-Trøndelag. Vi – og Trondheim lufthavn! – er nordtrøndere. Nærmeste naboer i sørfylket vestover, er Muruvika og Hommelvika.

Lånkerevyens hjemmearena er Lånke Ungdomslags forsamlingshus Trudvang, som ligger en drøy  kilometer øst for Hell sentrum, like ved Lånkehallen og idrettsanleggene ved Tønsåsen, og nært Lånke skole og Lånke kirke.